måndag 22 juni 2009

Att undvika

Behovet att vara omtyckt och bekräftad är nog ganska stort hos de flesta men det får inte ha vilka konsekvenser som helst.
Ett yrkesliv som musiker och musiklärare bottnar förmodligen i denna önskan. Att stå på scen och direkt höra feedback från publiken ger ett rejält tillskott till bekräftelsekontot. Så långt är väl allt väl.
När behovet att vara omtyckt resulterar i att man undviker konflikter till varje pris har det gått för långt. Risken är överhängande att du blir nedtryckt av andra om du hela tiden tar ett steg tillbaka i alla konflikter. Vilket får till effekt att du söker ännu mer bekräftelse, en ond cirkel som är tvungen att brytas. Inte bara för din egen skull utan också för alla de runtomkring som till slut inte orkar hålla dig under armarna längre.
Sent ska syndarna vakna, det är dags att sluta undvika det som är jobbigt. Det är dags att rulla upp ärmarna, ge sig in i skiten och äntligen bli en riktig man.

3 kommentarer:

Cattis sa...

Hej,

Vi är helt klart många som undviker mycket för att vi är konflikträdda, men det går att jobba bort.

cattis

Anonym sa...

så sant fast riktig man?? riktig är det konflikterna som gör mannen ?? nej jag skojja konflikter e svårt men lärorikt om man närmar sig dem och vågar lösa dem annars hamnar man lätt i snadlådan. vad är det för sorts musik du spelar

Anonym sa...

hello!!! har lyssnat helt grymt bra just sånt som jag gillar! låter så djäkla bra sången och allt finns det att köpa någonstans eller???