torsdag 18 februari 2010

Inlåst

Ser mina nakna fötter. Tills slut har de antagit samma färg som golvet. Ett försök att smälta samman med rummet. Tyst glida in i väggen och bara iaktta.

Tanken är trött men viljan obruten. Ben kan knäckas men viljan är elastisk, ljuger vid behov men återtar snart sin form. Något tunnare men det är där jag bor. Det är där jag överlever.

13 kommentarer:

Peter sa...

Tack för kommentaren på min blogg.

För att göra en länk i ett kommentarsfält (eller på en webbsida) skriver du in följande kod

<a href="http://adressen_du_vill_länka_till">Den klickbara länktexten</a>

Där du klistrar in den adress (adressen till ditt blogginlägg) mellan citattecknen. Sedan kan du skriva in den text som du vill ska länkas.

Hoppas det är förståeligt, fråga annars!

Mia sa...

Tack för din kommentar på min text.
Din text är fin, även om jag inte riktigt förstår den. Kan man säga så?!

Lillemor sa...

Jag gillar när du är komprimerad. Jag behöver inte förstå, eller; jag förstår på mitt sätt och det är rent och underbart.

marmoria sa...

Kort är härligt! Och förstår inte, men det gör ingenting. Återigen: det är fint att ha dig tillbaka.

Anitha Östlund Meijer sa...

Tack för att du tog dig tid att läsa min text, och ja, jag är mycket intensiv och har alltid varit sådan. Ett kvicksilver sade min mamma.
Mina barn har ärvt samma egenskap och slutade vid mycket tidig ålder med att sova middag t.e.x, och är uppe med tuppen trots sena nätter. Angående din text ser jag i den ett barn som blir illa behandlat, och inom mig känner jag ett stort USCH! och ryser.
ha det

http://tittelina.blogspot.com sa...

"tyst glida in i väggen och bara iakkta", gillar jag speciellt. Ser framför mig någon som sitter i en cell, en politisk torterad fånge.

Betty sa...

Intressant text, men många tolkningar.

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

Tycker om bilden (som jag får) av lögnen som överlevnadsteknik men, att själva användandet av lögnen som sådan ändå tär på personen och dess övertygelser.
Men... det är ju inte hans fel... alltså, överlevnad måste ju rimligtvis under vissa omständigheter vara överordnad bruket av sanning/lögn, så samtidigt så vill jag ju inte att lögnen skall bli ett ok - ett dåligt samvete...
Men vill ju inte att han skall förlora sitt 'samvete'.. hmm... mkt tänkvärd.
Jahapp, så fick du igång mig :-)

Anders sa...

Min tolkning:

Din vilja gör att du överlever i en värld av kompromisser.

foxy sa...

Du bor i viljan att överleva men för att göra det måste du ibland ljuga vilket gör dig tunnare men du överlever- min tolkning.

Y sa...

Att längta tröttar... det finns stunder när jag vill sudda ut mig själv. Självbevaresedriften (eller pliten, eller jagvetintevad) gör att jag ändå orkar, fortsätter det jag tror jag måste. Men min längtan finns där, är mitt jag... Så blev din text i mina tankar. :S

Y sa...

plikten ska det vara