tisdag 22 december 2009

avvika från statistiken

Hon ville inte ha hund längre, den pissade inne, gnällde i tid och otid över att den inte fick komma ut och vände nästan alltid nosen i vädret vid matskålen i protest mot kvalitén på födan.

Marianne Statis hade planerat precis hur det skulle gå till. Till och med sett ut en lyktstolpe där själva dådet skulle ske. I vanliga fall var det inga problem att få med hundrackaren ut men just idag var det som förgjort. Hon fick till slut bära ner kräket för trapporna med ett motsträvigt morrande i örat. Det var en lång promenad, brottsplatsen låg många kvarter ifrån hennes hem. På gatan hängde hunden som en trasa efter henne, nästan som om den visste vad som väntade bakom nästa gathörn. Folk runtomkring reagerade med skakande huvuden men gjorde i vanlig ordning ingenting.

Man kan lätt förledas att tro att en tik är mer lätthanterlig än en hanhund men inget kan vara mer fel. Marianne fick hoppa undan vid mer än ett tillfälle när hon med livet som insats knöt kopplet runt lyktstolpen. Därefter avvek hon från platsen så stillsamt hon förmådde och insåg att hon förmodligen lyckats bli fri från den eländiga tiken.

9 kommentarer:

Anitha Östlund Meijer sa...

Usch vilken jäkla kärring!
Ja, det är inte lätt att vara hund ibland.
Att de sedan har en grym intuition är ju ingen hemlighet, så förmodligen visste hyndan vad som var på g.
Ha en god jul. Nu drar jag till Hälsingland och leker med släkten.

Cecilia Sahlström sa...

Men fy! Stackars hund. Hade det inte varit bättre att försöka sälja eller skänka bort hundskrället:)! Jag tyckte inte att det var ett krystat försök. Det var udda och bra! Cissi

Tjotten sa...

Jag lider med båda. Med skrivandet i sig så var det bra (varken mer eller mingre). Jag är sämmre just nu. Huset fullt av folk så jag kan inte skriva så mycket som jag vill just nu. Bättre att skriva dåligt än att inte skriva alls säger min lärare. Jag borde lyssna bättre på henne ;.)

http://tittelina.blogspot.com sa...

Usch det var en egocentrisk en! Kan hon sova gott om natten nu? Intressant liten berättelse.

Pia sa...

Det förekommer att människor dumpar marsvin på diverse ställen, som t ex utanför ICA eller på toaletten på McDonalds. De små liven blir upphittade och hamnar på första sidan i tidningen och får ett nytt hem (och vinner pris på någon marsvinsutställning några veckor senare). Hoppas vovve får ett nytt hem.

Anders sa...

Tjena igen.

Eftersom du är specialist på psykopater (med tanke på dina tidigare texter) skulle det vara intressant att höra vad du anser om min.

Kolla inlägget "Att behöva" den 28/12

malix sa...

hej på dig hoppas du läser detta
jag har en utmärkelse till dig på min blogg malix.se gå dit och kolla in

marmoria sa...

Hej slöfock! Jag skriver i samma ärende som Malix. Se på http://marmoria.blogspot.com/2010/02/jag-ar-utmarkt.html

Miss G sa...

Haha! Det är tydligen fler som saknar dina texter. Utmärkelse till dej även på min blogg!