torsdag 11 augusti 2011

ett undantag

Soporna hade ett eget litet hus på innergården. De skrovliga röda tegelstenarna i olika nyanser passade utmärkt som fäste för både vinrankor och humle. Genom åren hade de inte bara tagit fasaden i besittning utan också plåttaket. Dörren var grönmålad en gång för länge sedan och var det enda som visade hur det egentligen stod till med byggnadens skick. Hyresvärden hade för länge sedan gett upp hoppet och lät helt enkelt naturen ha sin gång. Herr Pettersson satt som vanligt på sin pinnstol lutad mot stålstängslet som skilde vårt hörn av världen från den civiliserade. Jag höll en påse sopor i handen och ville inget hellre än att komma in i soprummet utan ett enda ord oss emellan. Kärringen Olsson hade fönstret öppet och det rytmiska knirrandet från sängen blandades med tillfälliga skratt och applåder i bakgrunden från teven. Pettersson tittade på mig och spottade en brun loska framför mina fötter.
"Jag skulle hellre få en kniv i mig av fröken Minette än att behöva ligga i samma säng som den där", väste Pettersson och nickade mot det öppna fönstret där det klart och tydligt närmade sig finalen.
"Jaha, nja, jag vet inte jag."
"Jadu, även om hon föredrar små slätrakade oskulder skulle hon nog kunna tänka sig att göra ett undantag för dig. Så djävla ful är du ju inte", skrockade Pettersson som om han precis sagt något roligt.

10 kommentarer:

Pia sa...

Gillar jättemycket. :)

marmoria sa...

Lite Anderssonskans Kalle-stämning. Närheten och familiariteten på gården. Texten som ett utsnitt av något större.

Kalle Byx sa...

Kul knorr. Bra skrivet.

Skymningsreflektioner sa...

Så bra skrivet....målande och humoristiskt!!

disco sa...

haha jag tyckte det var roligt.
bra

Dakota Quinn Diamond sa...

Bra skrivet, väldigt filmiskt - ser allt framför mig! :)

mimmione sa...

ser det framför mig, bra skrivet

Anitha Östlund Meijer sa...

Roligt skriven. Tack för din påpekan om efternamnet. Det var något jag missat i all redigering.

Tisteln sa...

fin följetong, gillar!

Malena -tankar ur mitt liv! sa...

Riktigt humorisktiskt, jag verkligen gillade det!