lördag 29 augusti 2009

göra något tillsammans

Det var med bävan han tog väskan ur bagaget. En hel helg tillsammans, hur skulle det gå? Han hoppades att det fanns enkelrum, vilket skulle kunna underlätta vistelsen en hel del. Foldern de fått ut var i flerfärgstryck och visade med all tydlig önskvärdhet vad de skulle råka ut för. Den strömmande floden kunde för ett otränat öga se idyllisk ut på papper men för hans del såg han bara panik. Linorna högt uppe i träden likaså, vem var så in i helvete dum att han frivilligt klättrade omkring tio meter över marken med bara en liten tråd runt kroppen som säkerhet. Bilden av personer sittande runt ett bord framkallade inte samma panikkänslor men olusten strömmade ur honom när han tog klivet in genom entrén.

"Välkommen till teambuildingweekenden", skrattade vd:n glatt mot honom i lobbyn.
Han stammade ur sig något som han redan efter två sekunder glömde bort. Varför skulle vd:n vara med? Skulle man vara tvungen att tampas med resultaten härifrån vid nästa lönesamtal också? Räckte det inte att han gjorde sitt jobb? Han tyckte inte ens om sina arbetskamrater, varför var han tvungen att tillbringa en hel jävla helg tillsammans med dem då?

Både Patrik och Ingvar log mot honom med varsitt glas skumpa i handen där de stod med sitt bagage borta vid den öppna spisen. Han ställde ner sin väska och tog emot ett han också. Patrik slog med knytnäven på hans arm så den domnade bort.
"Fy fan, vilken häftig helg detta kommer att bli, såg du foldern?"
"Jodå, jag såg den", sade han och gned sig på armen.
Han visste redan att helgen skulle bli en katastrof. Varje nytt uppdrag skulle ge de andra bränsle till nya trackningar kommande vecka. Kanske han skulle passa på att ramla i floden eller glömma säkerhetslinan där högt över marken? Enda chansen var att bli sjuk under natten så att han inte kunde delta i några aktiviteter.

3 kommentarer:

Anitha Östlund Meijer sa...

Vilken grymt bra text! Jag kände verkligen ångesten från honom. Min karl har pratat om att vi skall göra något liknande och jag som är vansinnigt höjdrädd skall nog passa på att bli jäkligt förkyld den helgen, eller bara säga nej!

Sofie B-C sa...

"Välkommen till teambuildingweekenden". Man får rysningar vid blotta tanken. Stackars, stackars mannen! Sofie

liselotte sa...

Bra beskrivet av teambildningsmiljön. Säkert väldigt många som kan känna igen sig.