måndag 31 augusti 2009

införa ett förbud

Han hade begränsat sig själv så till den milda grad att han nu mest satt i sin lägenhet och tittade ut genom fönstret hela dagarna. Så lycklig han därför blev när någon gick förbi på trottoaren om det så bara var gamla fru Svensson som var ute med hunden.

Klockan var två minuter i sju och det var dags för frukost bestående av ett löskokt ägg, en skiva lingongrova med ost och en kopp te. Ibland kände han suget efter en tallrik fil med flingor men då fick han bara påminna sig själv om reglerna. Det var inte värt att tillbringa en natt naken på badrumsgolvet för en sådan sak.

Måndag morgon betydde svarta jeans, svarta sockar och en mörk skjorta efter tandborstningen. Därefter placerade han sig vid det lilla bordet invid fönstret för att hålla koll på de förbipasserande. Han upptäckte sitt misstag försent, i efterhand kunde han inte förstå hur han kunde vara så dum och ouppmärksam. Misstroget såg han på de gråa strumporna som lyste under byxbenen på jeansen.

Han kunde inte ha det så här, han insåg det nu. Det var tvunget med en förändring. Att eliminera möjligheterna till misstag var alltid den bästa vägen. Från och med nu införde han ytterligare ett förbud. Inga fler strumpor för hans del.

9 kommentarer:

Unknown sa...

Tvångssyndrom är det väl det heter. Du beskriver det väl och jag kan se denne stackars man framför mig, sittandes där vid fönstret.

malix sa...

mmm tvångssyndrom känner igen det ifrån mitt arbete tragiskt

Lillemor sa...

Jag tycker att det var en rörande text, och en text som målade bra. Bara lite petig med inledningen, det framkommer ändå av berättelsen att han begränsat sej, känns lite för tydligt utskrivet.

Anitha Östlund Meijer sa...

Stackars karl!
Påminner lite om min text idag faktiskt.
Ha det gott

marmoria sa...

De flesta fängelser är hembyggen...

Ann-Catrin sa...

Bra beskrivning av en människas huvudfokus.

Miss G sa...

bra skrivet och hemsk tillvaro

Moslan sa...

Känns lite konstigt att det är så självklart att han på måndagar bär svart men ändå sätter på sig gråa sockor. Känns inte trovärdigt, förstår du?

Charlotta sa...

Inrutat dagen i minuter. Du har inte missat några detaljer.